Støt op om en bæredygtig model for skovudnyttelse

Støt op om en bæredygtig model for skovudnyttelse

Bevar jordens lunger

Regnskovene i Syd- og Mellemamerika, Afrika, Sydøstasien og Australien er så at sige jordens lunger. Her i disse skove er der en meget høj temperatur og fugtighed, der ikke findes andre steder. Regnskovene har en afgørende betydning for både mennesker, dyr og ikke mindst klimaet på jorden. Når eksperter ikke tøver med at kalde vores regnskov for verdens lunger, så skyldes det, at skovene optager en stor del af den overskydende CO2, der er i vores atmosfære. Derfor er det et gigantisk problem, at der hvert minut, året rundt, fældes et areal regnskov, der i størrelse svarer til 36 fodboldbaner. Regnskovene bliver typisk ryddet for at omlægge til landbrug, for at udvinde ædelmetaller eller for at bruge træerne til populære havemøbler. Men også store infrastrukturprojekter som jernbaner, kanaler og dæmninger betyder mange steder, at regnskovene må vige. Hos Verdens Skove arbejder vi derfor på at stoppe den kedelige udvikling, der betyder, at regnskovene på sigt vil helt forsvinde.

Skovene på den politiske dagsorden

Verdens Skove har i over 30 år arbejdet for bevarelse og bæredygtig brug af skove – både dem herhjemme og de store regnskove ude i verden. Vi gør en aktiv indsats dagligt for at bevare regnskoven. Dette gør vi ved at sælge vores kendte regnskovscertifikater, hvor pengene går ubeskåret til at bevare regnskoven i Nicaragua. Derudover samarbejder vi tæt med de mange folk, der bor i skovområderne. Endelig forsøger vi hele tiden at få sat skovene på den politiske dagsorden, så flere bliver oplyst om, hvor meget det går ud over klimaet, når skovene og den vilde natur forsvinder.

Så ønsker du også at bevare den jordklode, vi bor på, så støt op om det arbejde, Verdens Skove udfører for at fremme en bæredygtig model for skovudnyttelse. Du kan støtte vores kamp for regnskoven ved at købe et af vores regnskovscertifikater. I vores onlineshop kan du også donere et valgfrit beløb, der går ubeskåret til at sikre regnskovenes bevarelse.