Hvorfor bevarelsen af regnskoven er vigtig for dig

Hvorfor bevarelsen af regnskoven er vigtig for dig

Hvorfor bevarelsen af regnskoven er vigtig for dig

De få, men store regnskove, som er spredt rundt omkring i verden er ganske fantastiske og enestående, naturlige kreationer. I mange årtusinder har områderne udviklet sig, spredt sig og skabt en plante- og dyrerig verden ulig noget andet på Jorden. Desværre, så er regnskovens naturlige mirakler lige nu udfordret af den måde, vi udnytter dens ressourcer på. Dette foregår på ikke-bæredygtig vis, hvilket er ganske problematisk. For regnskovene har stor betydning for alles hverdage – ikke blot de mennesker, som bor i og omkring regnskoven, men også for dig og mig.

 

Regnskoven og dens mange goder

Du er måske ikke klar over det. Men et væld af fødevarer og medicinalprodukter stammer fra regnskovens vidunderlige verden, og mængden af dem vil måske overraske dig. For chokolade, the, kaffe, vanilje, bananer, krydderier og et væld af andre fødevareprodukter kan nemlig kun dyrkes i regnskovsområderne.

 

Ligeledes, så stammer godt 25% af vestlig medicin fra planter i områderne, hvilke tæller medicin, der kan helbrede eller lindre eksempelvis hudsygdomme, hjertekar-sygdomme, gigt, diabetes og mange flere. Dermed er det altså svært at finde mennesker i vores efterhånden så globaliserede verden, som ikke er afhængig af regnskoven og dens goder.

 

Stadig uopdagede skatte

På trods af, at der allerede vælter naturlige vidunderprodukter ud af regnskoven, så er det endnu ikke alt i områderne, som er kendt af verden. Faktisk, så står store dele af verdens regnskove stadig overfor at blive undersøgt og fundet. Dette betyder blandt andet at kun 1% af skovenes træer er undersøgt for, om de har medicinsk potentiale, ligesom at der stadig bliver fundet nye plante- og dyrearter fra tid til anden. Forhåbentligt, så når de at blive fundet og opdaget af verden, inden de skulle blive udryddet.

 

Netop dette er der nemlig fare for at ske, hvis ikke vi begynder at behandle skoven, som vi burde. Men det kan være svært som enkelt person og som et mindre land som Danmark, at ændre noget særligt. Hvordan du kan hjælpe, sætter vi fokus på her til sidst.  

 

Hjælp med at bevare regnskoven

Hvis du synes at problemstillingerne og situationen i regnskoven er spændende, interessant og opsigtsvækkende, så har du muligheder for at læse meget mere om dette på http://hjælp-regnskoven.dk/.

 

Desuden kan du også besøge Verdensskove.org’s hjemmeside, som kan fortælle dig meget omkring, hvordan organisationen arbejder på at skabe en med udnyttelse af regnskoven. Her kan du desuden også donere et enkeltbeløb til organisationen, som vil gå til et godt formål, som også har betydning for dig. Det er også muligt at købe et regnskovscertifikat, så du kan bevise, at du støtter en god sag.