Øl-connoisseur? Bryg din egen øl

Øl-connoisseur? Bryg din egen øl

Øl skal smage af mere end Carlsberg. En god øl har en historie at fortælle. Om kærlighed. Om håndværk. Om tusindvis af års bestræbelser på at kreere et mesterværk af smagsnuancer. Jeg er selv en fuldblodsøl-connoisseur, der sætter pris på de mange mikrobryggerier, der i disse år skyder op i hele det ganske land. Så stor en fan, at jeg faktisk har startet mit eget derhjemme. Et mikrobryggeri kan man måske ikke med rette kalde det endnu, men tilværelsen som hjemmebrygger er ikke noget, jeg ville være foruden. 

Giver hverdagen smag og farve

Jeg kunne selvfølgelig bare smutte i supermarkedet eller en delikatesseforretning og nøjes med at smage på de våde specialvarer, som efterhånden har vundet indpas herhjemme. Og det gør jeg da også fra tid til anden. Men der er bare noget helt andet ved at have hænderne i “skidtet” selv og eksperimentere med de ting, jeg sætter pris på og godt kan lide. Mine smagsløg reagerer for eksempel ikke på samme måde som min nabos. Og så har jeg nok altid haft en skabertrang, som jeg får udlevet i mit eget bryggeri i kælderen. 

Der gik da heller ikke længe, før naboen bankede på døren for at se, hvad det nu var, jeg havde gang i dernede. Og han fik da både svar på tiltale og en kasse af det første parti øl med sig hjem. Hvis du også overvejer at hoppe med på en hobby, du bogstavelig talt kan smage og føle på, så er ølbrygning med sikkerhed noget for dig. Det koster i øvrigt ikke spidsen af en jetjager at komme i gang. Jeg købte mit udstyr og mine råvarer på https://www.hjemmebryggeren.dk/, som er et prisvenligt alternativt til nybegyndere, men også velegnet til bryggeren, der gerne vil fremad og har ambitioner. Hjemmebryggeren har mine varmeste anbefalinger – dem kan du trygt stole på.